LDN 2021 Program Agenda

Friday June 4th

Eastern Daylight Time Zone (UTC-4)

8 Virtual Interactive Expo Opens - speak with exhibitors with your mic and webcam in real time from 8am - 8pm
8.50 Welcome Address Linda Elsegood
8.55 Introduction John Bardsley, Pharm
9.00 History, Pharmacology and Mechanism Stephen Dickson, BSC (hons) MRPharmS
9.30 The role of immune modulation in cancer Professor Angus Dalgleish
10.30 Break 30 mins
11.00
Psoriasis
Pamela Smith, MD, MS
11.45 Pain Samyadev Datta, MD
12.15 Lunch 60 mins
1.15
Early Biomarkers of a Brain on Fire
Tom O'Bryan, DC, CCN, DACBN
2.15
Erectile Dysfunction Therapies
Yusuf, Saleeby, MD
2.45 Break 30 mins
3.15 Hypothyroidism Variants Elizabeth Livengood, NMD
3.45 Q&A 2 hours
5.45

Visit the exhibitors with the virtual interactive Expo

8.00 Close

Saturday June 5th

Eastern Daylight Time Zone (UTC-4)

8 Virtual Interactive Expo Opens - speak with exhibitors with your mic and webcam in real time from 8am - 8pm
8.50 Welcome Back John Bardsley, Pharm
9.00
Nuts and Bolts of The Thyroid Gland: Therapeutic Targets
Sarah Zielsdorf, MD
10.00 Case Reports of Cancer Therapies Akbar Khan, MD
10.30 Break 30 mins
11.00 Mast Cell Activation Syndrome (MCAS) Leonard Weinstock, MD
11.30 Drug Resistant Depression

Elizabeth Livengood, NMD

12.00 How to treat pathologic cell behaviors Mark Cooper, PhD
12.30 Lunch
1.30

Atopic Dermatitis

Pamela Smith, MD, MS

2.00

Mold toxicity

Leonard Weinstock, MD

2.30
Restless Leg Syndrome
Dr Leonard Weinstock
3.00 Break 30 mins
3.30

Q&A

2 hours

5.30 Visit the exhibitors with the virtual interactive Expo
8.00 Close

Sunday June 6th

Eastern Daylight Time Zone (UTC-4)

8

Virtual Interactive Expo Opend - speak with exhibitors with your mic and webcam in real time from 8am - 2.30pm

8.50 Welcome Back John Bardsley
9.00

Microbiome Medicine: Clinical Correlations From The Trenches

Sarah Zielsdorf, MD, MS

10 LDN in Clinical Practice Andrew McCall, MD
10.30 Opiate Receptor Drugs – To Cycle or Not to Cycle Dosing? Paul Anderson, NMD
11.00 Break
30 mins
11.30 Infection Stefanie Werner, NMD
12
SIBO

Leonard Weinstock, MD

12.30

Q&A

 

1.30

Round up

Linda Elsegood

1.35 Visit Exhibitors
2.30 Close

Extra Conference Presentations

Eastern Daylight Time Zone (UTC-4)

Lyme Disease Darin Ingels, ND
Strategies for reducing excess body fat and its resulting inflammation for people who can’t diet or exercise Jill Brook, MA
Rheumatology - Update 2021 Edyta Biernat-Kaluza, MD, PhD
UC
Pamela Smith, MD, MS
Crohn's
Pamela Smith, MD, MS
Henoch-Schonlein Purpura Sally Daughtrey, ND
Addressing the inflammatory impact of psoriasis Apple Bodemer, MD
Cooling the fire of lichen planopilaris Apple Bodemer, MD
Reclaim the Lives of Lupus Patients, A Unique Treatment Approach Deanna Windham, DO
An Integrative Approach to Sarcoidosis and Mixed Connective Tissue Disease Deanna Windham, DO
Eosinophilic Esophagitis Is More Treatable Than You Think Deanna Windham, DO
Endogenous opioids modulate inflammation in the animal model of Multiple Sclerosis Chirag Patel, MD
Multiple Sclerosis - The role of combination therapy of LDN and Testosterone to improve Muscular Weakness and Sex Drive, hence enhancing quality of life Harpal Bains, MD
Delivery Systems Yusuf Saleeby, MD
A Non-Invasive First Approach Toward Idiopathic Female Infertility
Sarah Zielsdorf, MD, MS
New approaches to managing fibromyalgia pain Ginevra Liptan, MD
A Curious Case Study: When the only solution is Skull-Reconstruction Elizabeath Livengood, NMD
Treating Children’s Health in a Special Needs Pediatric Practice Brian Udell, MD
PTSD and other mental health treatment with opioid antagonist: dosing and adjusting to a moving target. Gayln Forester, MS, LPC
Cancer Case Studies Akbar Khan, MD
Autoimmunity in Families Sarah Zielsdorf, MD, MS